Fem cykelråd som giver de små tryghed i trafikken

Det nye skoleår blev skudt i gang i august, og vi har igen set en stigning i antallet af små cyklister på de danske veje og cykelstier. Vi har som forældre og samfund en afgørende rolle i at sikre, at vores børn er godt forberedt og beskyttede, når de begiver sig ud i trafikken. Mens færdselsloven fastsætter, at børn skal være over 6 år, før de må cykle alene i trafikken, udvikler børn først de nødvendige færdigheder til at navigere i komplekse trafiksituationer, når de er mellem 10-12 år.

Vi har samlet fem gode råd for at hjælpe dig og dit barn med at sikre optimal sikkerhed på cyklen:

1. Vælg den rigtige cykelstørrelse:

Det er vigtigt, at barnet kan nå jorden med begge fødder, når de sidder på cyklen. En passende cykelstørrelse giver mere kontrol og stabilitet, hvilket er afgørende for sikkerheden.

2. Cykelhjelmen er en nødvendighed:

Hjælp dit barn med altid at huske cykelhjelmen. Sikre dig, at hjelmen er korrekt indstillet og fastgjort på barnets hoved. Husk, at børn ofte følger eksemplet, så sørg for at bruge din egen cykelhjelm.

3. Gør dit barn synlig i trafikken:

Sørg for, at dit barns cykel er udstyret med synlige reflekser og lys, især nu hvor mørket begynder at falde tidligere om morgenen. Børn med reflekser har 85 % højere chance for at blive set i trafikken.

4. Lær trafikreglerne:

Gå sammen med dit barn igennem trafikreglerne og trafiksignalerne. Øv ruten til skole sammen, så barnet lærer at stoppe ved kantstenen, kigge til begge sider og vente på, at bilerne stopper, før de går over vejen med grønt lys. Skal indlæringen kombineres med sjov, så tag forbi en trafiklegeplads, hvor dit barn kan øve sig i at manøvrere sikkert i et kontrolleret miljø. Ramasjangs store trafikbog og Rasmus Klumps trafikspil er også en anbefaling herfra.

5. Husk børneulykkesforsikringen:

Vidste du, at børnene skal have deres egen børneulykkesforsikring? De er nemlig ikke dækket af jeres ulykkesforsikring eller børnehavens og skolens forsikring. Kontakt din forsikringsrådgiver for at sikre, at I er korrekt dækket ved uheld. Hos Lokal Forsikring betaler du kun for ét barn, så alle øvrige søskende er gratis medforsikret. Derudover er dækning af tandskader altid inkluderet i standardforsikringen, mens I har mulighed for andre tilvalg.

Cyklen er ikke kun et praktisk transportmiddel, men det giver også børn en mulighed for at få motion i deres hverdag. Ved at følge disse råd, kan vi sammen sikre gode og trygge trafikoplevelse for vores børn.

Vi er tæt på og klar til at hjælpe dig

Forsikring handler om dig, dine ting og dit liv. Vi er lokale og tæt på hvor du bor. Både når du køber ny bil, hus eller når du har fået barn.

Ring 55 75 09 99 og få et tilbud eller hjælp til dine forsikringer.