Gratis forsikringer til ukrainske hunde og biler

For at hjælpe ukrainere, der flygter til Danmark, har to af forsikringsbranchens garantifonde besluttet at tilbyde flygtninge gratis grænseforsikring til bil og dækning på skader forvoldt af hunde.

Grænseforsikring til bil

Kender du en flygtning fra Ukraine, der er kommet til Danmark i egen bil, så kan du hjælpe ham eller hende til at få en gratis grænseforsikring til bil.

Grænseforsikringen er gyldig fra ankomstdagen og 30 dage frem og udstedes af DFIM.

Hvad dækker en grænseforsikring?

Grænseforsikringen er ligesom en motoransvarsforsikring og dækker det erstatningsansvar, som ejeren eller brugeren kan blive mødt med, hvis der opstår et uheld i trafikken med skader på andre mennesker og deres ting.

Hvem kan få en grænseforsikring?

Ordningen gælder for alle flygtninge fra Ukraine, der ankommer til Danmark som ukrainske statsborgere, uanset om de kører i et ukrainsk eller et russisk indregistreret køretøj.

Garantifonden DFIM udsteder forsikringen og administrerer ordningen. Se mere her.

Dækning af hundeansvar for ukrainske hunde

En del ukrainske flygtninge forventes at rejse ud af landet med deres kæledyr, herunder hunde.

Garantifonden for skader forvoldt af uforsikrede eller ukendte hunde (FAH) har besluttet at indestå for ansvarsdækningen på ukrainske hunde, der medbringes til Danmark af ukrainske statsborgere på baggrund af situationen i Ukraine.

Ordningen gælder med tilbagevirkende kraft fra den 1. marts 2022 og frem til den 30. juni 2022.

Ordningen administreres af FAH. Se mere her.

Vi er tæt på og klar til at hjælpe dig

Forsikring handler om dig, dine ting og dit liv. Vi er lokale og tæt på hvor du bor. Både når du køber ny bil, hus eller når du har fået barn.

Ring 55 75 09 99 og få et tilbud eller hjælp til dine forsikringer.