Med fem gode råd kan du forberede dit hus før stormen

Efterårets mørke aftener, regn og blæst er så småt ved at feje ind over Danmark. Og ofte medfører det voldsomme vejr til storme og ødelæggelser på tag, bygninger og andre haveanlæg. Heldigvis er vejrprognoserne forudsigelige, så vi kan tage forbehold og minimere skaderne på vores hjem. Vi har samlet nogle gode råd til, hvad du kan gøre for at forebygge skader inden stormen rammer.

 

1.Ryd op i haven

Sørg for at alle havemøbler, grill og andre løse ting gemmes væk. Ligeledes skal parasoller fjernes og markiserne rulles ind. Husk at gøre trampolinen stormsikker så den ikke letter og foretager ødelæggelser på både bygninger og mennesker.

Hvis du har mulighed for det, så pak trampolinen væk. Alternativt kan du fjerne dugen og sikkerhedsnettet af, og spænde stativet fast til jorden.

Husk eventuelt at lægge din flagstang ned, så du sikrer dig at den ikke knækker og volder skade.

2.Fjern rådne og løstsiddende grene og træer 

Hvis du har store træer tæt på dit hus eller omkring din bil, så fjern de grene der kan gøre skade. Hvis der er tegn på råd eller andet fare for at vælte, er det en god idé at fælde træet. Tag kontakt til en træfælder, som kan hjælpe dig med fældningen af træerne.

3.Tjek taget og rens dine tagrender

Sørg for at alle tagsten, sternbrædder, vindskeder og antenner sidder godt fast inden stormen rammer. En tømrer eller murer kan hjælpe dig med at tilse og skifte løse plader eller tagsten. Ligeledes skal tagrender sidde ordentligt fast til huset, sørg for at fjerne blade og andet skidt så ekstra nedbør kan komme væk fra huset.

4.Luk døre og vinduer

Sørg for at alle vinduer og døre er lukket ordentligt så de ikke bliver ødelagt eller forsager yderligere skader på huset.

5.Har du den rette forsikring?

Det er vindhastigheden på skadetidspunktet der afgør, om der har været storm i forsikringsmæssig forstand. Din husforsikring dækker skaderne på dit hus, hvor indboforsikringen dækker skade på dine ting. For at være sikker på, at du har de rette forsikringer, kan du altid kontakte vores forsikringsrådgivere som kan rådgive dig om valg af dine forsikringer.

Vi er tæt på og klar til at hjælpe dig

Forsikring handler om dig, dine ting og dit liv. Vi er lokale og tæt på hvor du bor. Både når du køber ny bil, hus eller når du har fået barn.

Ring 55 75 09 99 og få et tilbud eller hjælp til dine forsikringer.